Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vårt sökande efter den sanna tron


Allfaders famn

Du rena!
Du klara…. du underbara!
Du ogrumlade vatten!

In till källan
på forsande vågor
vill jag få föras…
få frälsas… och, väl…kommen hälsas

Du Allfader
som allomstädse pulserar
du givit oss själen som segel
men trons vindar
blåser som regel
våra skepp till ödsliga stränder.

Ooooh, du heliga
som i oss bultar med kraften
giv oss modet
att veta hur man riktar kompassen
hur man sträcker seglen
över de villande haven

Led våra skepp!
Du rena!
Du klara… du underbara
till ogrumlade vatten.
Led dem… till källan
och förena dem… i din famn.


Gurra




Fri vers av gunnnar nylund VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-03-19 12:40



Bookmark and Share


  Chawa VIP
Mycket mycket vacker!
2014-03-19
  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP