Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sarkasm för mr. Ironi

Jag var ute och gick
På en vida promenad.
Fåglarna kvittrade
och snön smälte bort.

Plötsligt
tog trottoaren slut!
Och vart jag än gick
var det djupaste gyttjebad

(&/(/)=Q#)((¤#//&"¤)("¤)=")"¤

Jag svor,
spottade
och hoppade och sparkade
på gatan

Sen slog det mig
och jag skrattade högt
och dök lyckligt från en asfalt-trampolin
ner i gyttjan
Och kysste vartenda sandkorn

(Varför?)

Jo, för att för en enda gångs skull
var det någon annan än mig själv
som kapade min egen framtid.




Övriga genrer av Blake
Läst 489 gånger
Publicerad 2006-03-22 20:29



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
eller som 'Philemon Arthur and the Dung' ibland sjöng. Två grabbar från trakten kring Malmoe som spelade på morsans kastruller. De gav ut minst två plattor och de var vad jag lyssnade på i min ungdom på fjortonhundratalet eller däromkring. Ibland lyssnar jag på Beethoven också, men han är aldrig hemma när man ringer på för han är både blind, döv och en smula död för omvärlden dessutom. Som varande robot bland människor kommer jag ibland på att de är dödliga, medan jag går så länge solbatterierna håller (sämre när himlen är grå o mulen alltså)
2010-03-26

    NoMi F
Härlig roande text
Gyttjan-kan riktigt se det
framför mig
och din lättnad-det var
inte du det var gyttjan
Humoristisk text
2006-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Blake
Blake