Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lejontid

Bryt ditt kött i tusen bitar,
bryt det löst om våren, låt
Sippra upp ditt ljusa väsen
på vassa gräset du rullar om.
Så somrigt fläckar det linnet ömt.

Famna hästens varma språk,
där i hörnet av utopin och ånga.
En varsam kniv.
Och regnet föll inunder iris backar.
Vart de vände kände huden,
som röt ut djupa ytors glans.

Färgat var solglaset på kant,
Tomt.
Ur sandarens många drag -
ett riv som lade mönstret högljutt,
snärjde pigmenten likt en sjal.
Så nära köttet,
det som brann.
Det som röt för han.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Starkast
Läst 186 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-03-21 18:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Starkast
Starkast