Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Borttappad

En ny väg
en ny korsning
Skyltad med nya namn
pekandes ut mot ingenting
ser bara jord
bruna fält
separerade av smala stråk
något av dem är mitt
att gå.
Men jag kan inte
knäet är svullet av ovilja
foten öm av rädsla
hjärtat ropar dämpat
under min tro på
den enda vägen att gå.
För jag kan inte stå
kvar vid ett vägskäl
i en tystnad av
bruna fält
som alla andra lämnat.
Jag vänder huvudet upp mot skyn
blått men ljudlöst
tröstlöst
öde.
Och innanför mitt bröstben
känns en knackning
ett liv
mitt liv
det ekar upp i mitt huvud
”du vet, bara du kan veta”.
Jag tittar ner på mina fötter
står som rötter
vända bakåt
varifrån jag kom.
Hur börjar jag om?
Jag var här
för ett år sedan
precis här.
Vad är det du ber mig om?
Gud finns i mig
sägs det
och jag vill tro
att jag kan tro
men utanför min kropp
finns endast ensamhet
ingen som vet
eller kan följa
ta min hand
och guida.
Av egen kraft
för egen maskin
under min piska
igenom all smärta
svärta
skräck
och kyla
ingen idé att yla
bara stå eller gå
igenom uppländsk lera
gå för att gå
ensam är du ändå
så gå
skapa nya spår
oavsett hur det känns
ovissheten kan bli en vän
på vägen
jag valde
vid vägskälet
som sade
"jag har inte heller någon aning".

Kom hjärtat,
jag håller din hand.




Fri vers (Fri form) av Starkast
Läst 209 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-02-04 15:44



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Vilse och utan riktning - där sprider dina ord en tröst med blicken på den väg som ligger framom. Skrivet med känsla på djupet.
2020-02-08

    ej medlem längre
"men utanför min kropp
finns endast ensamhet
ingen som vet
eller kan följa
ta min hand
och guida."

det finns alltid två änglar vid din sida. (en skyddsängel, en guidande ängel) dom hjälper dig genom livet. se i nummer! om något upprepar sig kan det vara någon av dina änglar som vill dig väl! kolla upp "angel numbers". dom talar på många sätt... när du blir inspirerad precis när du ska somna, då kan dom äntligen röra vid dig, din själ... ängeln har knåpat på dikten hela dagen, för att ge den till dig...
2020-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Starkast
Starkast