Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mina bidrag till dagens haikuverkstad


Vårtecken

 

elljusspåret

vårens första fjäril

fladdrar förbi

 

 

vårsolen

lyser på koltrasten

i gallerifönstret




Bunden vers (Haiku) av Rosmarin
Läst 249 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-03-21 17:08



Bookmark and Share


  Maria Sundelin VIP
Och bara vägar täckta av grus
2014-03-21

  Deva
Tycker om båda två, men tvåan är min favorit. Dubbeltydigheten: är det en koltrast utanför som speglas i glaset - eller en koltrast på bild innanför..
2014-03-21

  Anna H
Din nummer två fick röst, minns inte just precis nu hur många det var. Det blev dock ingen lång diskussion om den, men frågan var väl om det var en riktig koltrast eller en målad koltrast som solen föll på.

Den första var det en mycket lång diskussion om. En del undrade varför man använder ordet elljusspår som ger associationer till mörker eller skidspår. Andra hävdade att det är ju ett elljusspår året om och dygnet runt. Någon tänkte på att nattfjärilarna samlas kring elljusen, men då kanske det inte är vårens första fjäril direkt. Det blev intressanta diskussioner. Jag funderade på om betraktaren är ute och springer i elljusspåret så springer man nog inte så fort om fjärilen fladdrar förbi, men jag antar att betraktaren står stilla.

Över huvud taget var det mycket diskussioner idag och många kritiska granskanden av bidragen. Det var riktigt intressant att vrida och vända på precis allt, även om det tog tid och vissa verkade känna sig stressade.

Avslutningsvis så vill jag bara säga att jag gillade båda bidragen.
2014-03-21

  Larz Gustafsson VIP
Bore är dömd!
2014-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Rosmarin
Rosmarin