Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon leker med kärleken


Spelar honom några små uträknade spratt

Ställer därför till en massa olika små scener

för att se hur han reagerar på det

På dem

Hon vill ta reda på om han har huvudet på sitt skaft

Om han är en karl för sin hatt

Om han är en självständig människa med en

stark livskraft

En som hon kan räkna med

För hur många oduglingar till karlar har hon inte

redan haft

Jo, både en och annan soffliggare till latmask

Och tråkigare än sådana finns ju bara inte

Så medan hon planerar sina små ränkor

mot honom kan hon knappt själv

hålla sig för skratt

För har hon funnit i honom en sophög eller en

helt underbar skatt som hon kan somna

in tryggt med varje natt

Ja, det är den stora frågan då hon leker med kärleken

sin där han är helt ovetandes om alla hennes

små tester till spratt

Måtte han bara klara av dem

För annars så är det ju bara god natt...

Hon leker med kärleken!

Ken Cassel
24/3-2014




Fri vers av Ken Cassel
Läst 201 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-03-24 08:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
helt rätt och fin
2014-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel