Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tjänster och gentjänster inom sig själv med en teknikpryls hjälp(?) här; mellan felläst och rättblivet.. kind of ^^)


klisternerven; con takt

 

klisternerven
läste jag rätt eller fel

ettnollor på en timotej
en för dig och ingen för mig

för lite kaffe eller för mycket information
det finns inget behov nedanför ett berg

*

så slog vänstertrafiken igenom igen
felvända rätt och rättvända fel

över en tänkt pulpet gjord för regelverk
(utan bockade järn - bara plugg)

hur går det med studierna

jag halverar måttligt
dubblar smått och ignorerar det uppenbara

vem vill skylta på fel sida vägen

*

klientenheten
körtider jo jag tackar för en bärsärk i minnesbanken

stänger stoppar och inaktiverar
och se sån fart det blev på den som sackar

användarvänligt hah vändarvänligt rent ut sagt
det dunkar åttiotals metal och vem kollade klockan då

*

körtider
full hals i en flaskhals och i hallen skallrade galgar

bubblan på en gråsugga och bakaxelsläpande amazoner
när det går en sextiotalist på fel sida vägen på tjuguhundratalet

h-na lutade fel för en vänsterhänt och svartgula skyltar var femtionde meter
mitt i skogen vid hästhagar och på avgisidan världen

än hur blir det med hästhoven då
dikena blir gula snart

*

körtider jo jag tackar
och stolparna av trä som om koleldade facklor

vad brydde sig hästarna om det

svarta hån på höger när vänsterdiket lyser

skor tyglar och täcken
det finns inga räcken på en grusväg nedanför ett berg

*

 

power:
så samlar vi pånytt inför det kolsvedda
alla skyltar förberedda på rad plockade på sextiotalspromenad
här ska minsann lysas

nya stigar uppför
släcker täcker stoppar och sträcker klientenheter

ut till funktionella klisternerven;
som om det vore vänstertrafik igen

In Spiritus vägrar landa vid högerskyltskärven jag norpat en stolpe ur
i behov av kontakt lurar jag den luringen åt sidan

dom kallar det tur i otur

 

första stoplen tänd - jag hällde några överblivna bokstäver

"T-o-u-c-" på hået - en nästankontakt
höll stolpen högt och sprang sen in i hagen och hoppade på

 

och se 
körtider blev okey som klisternerv ända in i poesiköket

tjänster och gentjänster, sa spöket

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 166 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-03-24 18:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri