Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 24 Mars: Gatukonstnär häktad för hetsbrott (Jag personligen vill veta vad det är för skillnad på Dan Park, Reinfeldts sjuktittande, polisen zigenareregister, och att bränna svenska flaggan?)


Vilka bilder blir man frihetsberövad för i dagens Sverige?

 

En Gatukonstnär

häktas misstänkt

För att med ett klistrande besvär

sätta upp hetsstänk

Med sina bilder på elskåp

i staden lite här och där

Nu undrar jag i mitt utanförskap

hur såg bilderna ut som sattes upp där

 

En fråga om jag får fråga

för hur ska man annars veta

Om man inte får fråga

om man inte får veta

Vad som är rätt

och godkänt att sätta upp

Och vad som är orätt

och icke godkänt att sätta upp

 

Så ge oss ett bildbevis

ge oss en konkret rasistrapport

Så vi kan ta notis

och undvika att begå samma brott

Jag vill gärna veta vad som är förtal

i en konstnärs bild

Som ger orsak till häktningsunderlag

så jag förstår lagens helhetsbild

 

Detta måste ju ändå vara en offentlig handling

så om den visas av ”Lexbase” är den helt lagligt ok

Och när en bild förtjänar rättvisans häktesbehandling

vill i alla fall jag slippa livstids fängelse i att inte begå nya brott

Men hur kan jag förstå

när ni inte offentligt berättar allt

Det kan jag i alla fall inte förstå

det här känns som en personlig vendetta

 

Eller är ni rädda för att alla hemlösa

utförsäkrade vräkta sjuka

Arbetslösa värdelösa

hungriga fattiga kränkta

Ska inse sanningen och börja klistra

för att slippa hungra frysa

Bli lite listiga och lite mindre bistra

och bli en för er en kostsam vardagsrysare

 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-03-25 13:03



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det verkar lite otäckt, ska man fråga om lov för sådana saker.
2014-03-25
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP