Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gnälltider i Sverige


Vi svenskar vill ha rätten att gnälla, det är en mänsklig rättighet. Vi gnäller om allt, långa kötider på sjukhuset, långa kötider hos CSN, långa kötider på ICA. Helvetet börjar när fel låt vann i melodifestivalen och programledarna var odugliga. Som vi gnällde Vi vill ha reklamfri tv, kvalitativ tv-underhållning, men vi vill absolut inte betala för den. Men jag har ju ingen tv, säger du samtidigt bokmärker du SVT Play, och andra idrottskanaler på din webbläsare.

När gnället når höga höjder, startar du ett twitterkonto och gnäller som fasiken, om TV4:s reklamavbrott under alla idrottssändningar som SVT inte längre har råd att sända. Och om att någon app försvunnit från din mobil. Vi klagar på höga skatter, men lägre skatter får diverse konsekvenser. Det förekommer inget trolleri.

Kanske kan Trollkarlen från OZ vara något!




Fri vers av Lars E Jönsson
Läst 218 gånger
Publicerad 2014-03-25 16:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars E Jönsson
Lars E Jönsson