Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Några månader



Det märks
på oss

att det är
vår i luften

Det är nånting som händer

Din blick är gladare
när det är ljust när du promenerar

hem från ditt jobb

Tänk alla mörka eftermiddagar
när man ser månen stå högt på himlen

och det fortfarande är på dan.
månen i dagen om vintertid

Svarta träd som står i mörkret

Sedan plötsligt vänder det
Några månader är det vi kallar tid

Tiden

Det är så skönt
Det är det enda man hör nu
att det är så himla skönt älskling

Som jag knappt träffat
sen den dagen kylan slog till

Att det äntligen börjat ljusna
så vi kan öppna våra fönster

Plocka undan drivor med vinterkläder
bara stoppa fötterna i sandalerna

Värmas av strålarna som riktas mot oss
Sedan i mitten när värmeböljan ger oss tropiska nätter

Verandor med tända ljus
samtal långt in i natten invid glittrande
glasklara sjöar

Där om vintern isen ligger som en iskall värld utan liv




Prosa av Lars Gullberg
Läst 218 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-03-28 20:37



Bookmark and Share


  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Fint beskriven längtan , förväntan. Och så kontrastrikt!
2014-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg