Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto, våren är på väg..........


VEM DÄR?

 

det är lördag morgon 22 mars

jag ser på klockradion

klockan är inte mer än sex

går upp och drar upp persiennen

 

efter det lägger jag mig igen

tycker om att ligga se ut

genom fönstret

se hur dagen vaknar

mer och mer

 

numera kan jag göra så

det är skönt

kroppen hinner vakna

inte upp ur sängen direkt

ta itu med alla morgonsysslar

som det var en gång

i en tid som känns

länge sedan

 

jag behöver inte mjölka kor

ge dom mat

göra rent till dom

inte sköta höns och får

det är skönt att den tiden är över

saknar den inte

lärorik det var den

 

när jag vaknar är klockan åtta

radion har inte satt igång

undrar varför den inte gjort så

jag knäpper på den

vill lyssna till

ring så spelar vi

 

dröm om min förvåning

när jag hör en röst säga

klockan är nio

här är ekonyheterna

 

mystiskt

 

jag har inte ändrat

tiden på klockradion

det kan jag inte tro

så svårt som det är för mig

att göra det

 

jag går upp

funderar om jag gått i sömnen

vad jag då gjort

när jag kommer ut i hallen

ligger säkerhetskedjan på

det gjorde den inte

när jag kollade på kvällen

 

när jag kommer ut i köket

står en av skåpdörrarna öppen

där som jag har mina koppar

 

jag undrar vad jag gjort

under natten

eller om jag haft besök

av någon som vill skrämma mig

eller bara kolla

att jag har det bra

 

 

anits 29 mars 2014

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-03-29 14:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag gör också grejer, sen sviktar minnet..roligt! Skrattar...
2014-04-01

  ResenärGenomLivet VIP
Det var mystiskt...både spännande och lite skrämmande...
2014-03-30

  Anya VIP
Ja det är allt lite skumma saker som händer hos diktarjaget.
2014-03-30

  Lars Hedlin
Härligt framförd med känsla!
2014-03-30

  Eva Helene VIP
Lite lagom mystiskt, gillar din text!
2014-03-30

  ULJO
Spännande läsning du förmedlar här
2014-03-29

  Per Blomqvist
jag älskar det. det är ett fint lugn. samtidigt en svartvit läskighet mellan raderna. härligt. bokmärke.
2014-03-29

    sajo
Vilken spännande läsning. En rysning känner jag då jag läser din text.
2014-03-29
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP