Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns ingen vila för de makalösa.

Det finns ingen vila för de makalösa
det finns ingen sorg för de som aldrig ämnade vinna
och ingen tröst för de hämningslystna
du vill du vill du vill försöka förstå
men ingen vilja räcker fram om du är en sparvel
valven i konturerna av hans kropp
sköjer ur allt du trodde du visste
och jag önskar jag kunde förorsaka det till någon
och han läker sina sår i saltlag
det går långsamt men du tror ännu att det går
att fyndet de gjorde var ditt liv
och nu vallfärdar folk för att se det
men bakom glaset finns inget
inget mer än flottiga avtryck av fingrarna
som fingrat dig och henne och honom och mig
Så det finns ingen rädsla på branten
ingen tvivlan för de som redan vet att de förlorat
och det finns inga stop för de skamlösa
för de som dansar på kanten.






Fri vers (Fri form) av Ruterdam
Läst 247 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-03-29 20:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ruterdam
Ruterdam