Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
perspektiv; underligt att vi inte kommit längre med vår kapacitet av gråcellerna


provokatör: triss i för-svar

 

underligt hur ilska
kan både egga och ge avsky 
bara beroende på vem som råkar ut för den

lockas du till reaktion
kan en provokatör skylla på dig

*

underligt att det inte är underligt hur glädje
kan både egga och ge avsky
bara beroende på vem som råkar ut för den

lockas du till reaktion
kan en provokatör skylla på dig

*

en reaktor är en svarare på en aktör
underligt att det inte är underligt hur skulden
kan landa på den som råkar ut för en provokatör

utan ifrågasättning

*

en aktör och en reaktor
en agerare och en reagerare

är bara personer i en duo
underligt att det inte är underligt hur en duo
kan få endast en ansvarig i en 'du-och jag'-aktion

 

när vi älskar aktioner

hur skulle den bli med bara en aktör

*

underligt hur bedömningar är godtagna per praxis
utan att ifrågasättas

(eller ej)
vi tävlar ju om makt

och endast en med makt kan ge makt

underligt att det är underligt att ifrågasätta makten
(eller ej)

vi tävlar ju om att överleva

 

underligt att vi går över lik för att vinna lite energi för maktkänslan som självvärdekänslan ger

ego

 

underligt eller ej

 

eller ej

*

ifrågsätt mig och jag svarar dig:

vad du anser är ditt
vad jag anser är mitt

underligt att det är underligt att säga nej
till mentalt maktmissbruk

 

men säg
är du villig till en kompromiss 
kan jag bjuda dig en annan form av diss

 

ett ja till bruk av makt är en chans
(ett nej till bruk av makt ger distans)

det hänger på akten av maktens balans


det hänger på en triss

*

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 159 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-03-31 20:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri