Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fristat; tolerans och acceptans

tolererar mina gränstöjningar 
men inte mer än så
accepterar mitt synsätt
men inte mer än så
respekterar min åsikt
men inte mer än så

men inte mer än så


var är då ömsesidighetens utbyte

utnyttjandets dubbelsidighet
dualismens fördelar och utvecklingens möjlighet

vad är då vitsen med ett möte
mer än göding av personliga egon på var sin sida om skranket

där ett plus ett alltid förblir två
hur intressant blir det då

var är då fascinationen passionen och nyfikenheten
var är då meningen med åsiktsutbyten 
om det bara gäller att öka sin egen pott av självbildsvärde

 

vad är det vi-et värt för viet själv som Vi
om inga ett plus ett blir tre av det vi lärde

det är inte jag 

det är inte jag

 

 

det är inte jag som blir din källa
utav det du Närde

 

för när du är nöjd mätt och stinn på det du åt på oss
så finns inget kvar av vårt krypin och väggarna
rasar inåt förstås

 

det är inte jag

 

det är inte jag
att bygga torn utan armering
att skygga för en gemensam vidaresondering av det bås

vi kallar för Hem

 

 

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 179 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-03-31 23:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri