Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
20 mars 2014


Årstaberg

 

 

trappans svårighet. där uppe ylar en
hona. vågar inte. handen kommer kommer ej.
ett steg ut i luften nej. en fot ropar.
det är inte farligt. vi ska med tåget.
vem vågar tämja steget. nu går vi.

post partum. punkt. här saknas alla
versaler. allt är underförstått. att
två blir sammanlänkade oavsett riktning.
oavsett presens. buffertsyndromet.
som en berättelse. utan mottagare.

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Anita Westin
Läst 246 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-04-01 21:11



Bookmark and Share


  Gerd Vading
Gilla första strofen väldigt mycket, den andra får jag brottas litet till med.
2014-04-13

    ej medlem längre
Jo, jag gillar scenfragmenten i första strofen, som är så bra att den skulle klara sig utan andra strofen.
2014-04-07

    ej medlem längre
jag gillade texten redan innan, nu ännu mer. och titeln är bäst.
2014-04-03

  Anita Westin
Tack calle. Jag har ändrat sista raden nu.
2014-04-03

    ej medlem längre
mycket att gilla här: symmetrin 5+5 och voltan däremellan. nu går vi (förebådar voltan!) den sista raden är jag något mindre övertygad av, känns som att jag får berättat för mig hur jag ska ha läst. me no like.
2014-04-02

  axveronika
Se Årstaberg sedan dö.....
Bra fångat och återgivet
2014-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Anita Westin
Anita Westin