Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 31 Mars: FN:s klimatrapport: Så drabbas du ( ”Om du gillar att åka skidor på sportlovet i Dalarna så är chansen att du ska få göra det i framtiden ganska liten”, säger forskaren Richard Klein. Glöm skidåkningen och koka dricksvattnet.Klimatför


Klimathotet inte längre avlägset

 

Kanske hinner vi inte undan

vår egenskapade skits odör

Så går det när man blundar

då förtjänar man påsättning därbak, utan smör

 

Jag tror att nästan alla, vill ha barn

men varför då förgifta deras framtids era

Varför skicka in dem i förintelsens köttkvarn

är det vår egoistiska själs sätt att vilja briljera

 

Nu väntar svält, torka och översvämningar

Säger FN:s klimatpanels andra delrapport

nu utvisar ni väl deras rapport som överdrivna sanningar

idiotförklarar 309 ledande forskare från 70 länder för falska skott

 

Men det är idag vi ska börja bearbeta problemen

i morgon är det försent

Idag måsta alla bromssystem slås på för att rädda ekosystemet

men tyvärr är världen homogent stelbent

 

Så stackars dem som inte kan flytta

inte kan skydda sig mot stormar och översvämningar

Inte slår kullerbytta över stigande matpriser

och tro nu inte i er enfald att inte Sverige får några blödningar




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-04-03 14:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra skrivet!
2014-04-03
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP