Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att värdera någon annan för dennes skull


jag behöver inte

Skönt med lägenhet.. så skönt. Skönt med att huset står på backen också. Skönt med cement, stål och plåt. Skönt med glas, trä, plast och tyg. Skönast av allt;

att kunna uppfatta värdet i skillnaden. Till resten.
Men.... skönare ändå, är nog att inse skillnaden
OCH likheten, mellan allt som är fasta värden, och allt som inte är.


Det är värde det.

*

så om du ger mig en blick av värme
i ett ögonblick av full inspiration

just exakt när jag inte ens existerar i din värld


och ditt öga når mitt
från botten av ditt konto för ditt största intresse
då ser jag dig med din värme

för din passion som är värd det du själv värderar för dig

 

det är värde för mig

det är värde för mig

 

och endast där är du sann

*

Crow

*

så ser jag också mig
värd

så ser jag också mig

*

därför ingen skillnad
på en fast värderad handling eller gåva som i kronor
eller inre värderad handling eller gåva som i må-bra

förrän 

mottagaren värderar den

 

och vad gör det om personers värden inte är desamma
bara bägge är nöjda

 

vad gör det

*

därför betalar vi gärna ett ögonblicks äkthet
med hela livets risk

 

så föds vi med endast en gnista

 

bevara den 
den enda sanningen

*

suck

vi föds med en suck
för att kunna hämta kraften
till den gåvan

 

syret för att tända gnistan 

 

suck

 

suck

 

och andas in

*

så ser jag dig

*

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 132 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-04-03 17:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri