Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Som blev diskad från tävlingen pga fel format! Fast jag redigerar om den med punkt och komma (utom tävlan då så klart). Så får man se att det gick...


Litania om morgonen - 100 val

Härunder i lakansmörkret finns den riktiga världen, därutanför plast och hittepå. Härinne ryms de stora frågorna: "Varför älskar han mig inte? Eller kanske om jag bara…Varför dog hon? Ska man orka?" Därutanför krig och världsbrand och vad värre är rosasliskiga krav på förlädramötesengagemang, piratkalasknaserier, partiledarutfrågningar, skatteavdrag och skrattillägg, fredagsmys eller spontanweekendresa med kyssar. 

Här i mörkeret ryms tårar över allt som aldrig blev. Oförlöst längtan.

Därute misstar ni det torkade tåresaltet i ögonvrån för glittrande leende. Härinne under självömkansfilten råder förtvivlansfrid. Därute tillkämpad plastfasad med uppenbara sprickor i glädjelacken. 

Förtvivlansfriden bryts av gäll bolibompatrudelutt. Väljer morgongrötsglädje. 

Har inget val. 

 

 

 

 

 

 

 




Prosa (100-ordare) av HanKa
Läst 225 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-04-05 10:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

HanKa
HanKa