Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi ser det vi vill se - hellre än det som verkligen finns att se ...


Du behöver inte precis anstränga dig ...

... för att finna fem fel
om det är det du vill
hitta hos mig ...

Finns obevekligen
fler fel än så 
hos mig 
du kan finna ...

... Ja, precis så
som du alltid kunnat
nu som då ...

Men om du förmår
att titta lite bakom
och djupare under ytan
på det du 
vid en första, andra , tredje
och kanske fler anblickar än så ...

... så skulle du rätt snart förstå
att det jag har att ge
och ständigt bjuder på av mig själv
rätt snart får de fel du ser
att till sin relevans och väsentlighet
inte har någon egentlig bärighet
på vem jag är
har varit
och ständigt strävar efter
att inte bara vara
utan utvecklas vidare ifrån
för att en bättre version
av mig själv kunna bli ...

Någon som om du 
skänker mig ditt förtroende
goda vilja och tillit
en synnerligen hållfast vän 
som står dig bi
när alla andra dig lämnar
och ifrån dig går ...

En vän 
som inte blundar 
för dina fel och brister
men fokuserar 
på dina möjligheter
och allt det goda positiva hos dig ...

... En vän som 
både vill och förmår
att se lite mer av dig
än det du kanske ej
alltid visa utåt förmår ...

... och som förstår
eller försöker att göra så ...

Men om det du vill
endast begränsar sig till
att finna fem fel eller fler hos mig
är sannolikheten rätt stor
att jag kommer att leva upp
till det du förväntar dig av mig ...

Och när jag väl 
kommer till insikt om
det du syftar till
med ditt närmande till mig
kommer jag tveklöst
att fjärma mig
så långt jag kan bort ifrån dig ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2014-04-07 10:48



Bookmark and Share


  Rozsi.kovacs

En bra text om hur en bra vänskap
ska va o kännas
2014-04-07

    Monica Kvist VIP
Ju äldre man blir desto viktigare blir det att fokusera på det positiva hos de vänner man har kvar. Livet är alldeles för kort för att leta fel.
2014-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP