Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En politisk dödsruna? (Eller min?)

 

 Idag bygger jag bort min kärlek

idag bygger jag bort min vänskap

Med mina sanningar utan lammstek

för mina tankar är och förblir min egenskap

 

Jag säger inte att jag alltid har rätt

men jag talar alltid från mitt hjärtas mitt

Snackar inte vitt och brett

tyvärr är sanningen oftast svart och omstridd

 

Försöker inte köpa en dams uppmärksamhet

med något dolt underförstått rosa meddelande

Försöker inte köpa de rikas välsignelse

i hopp om en sedelbunts hedersbetygelse

 

Jag andas fräsch luft och känner mig frisk

det är jag stolt över även om jag ibland har fel

Men när de kommer så är det med ärlighetens hårddisk

jag raderar inte av en populistisk orsak utan av bevisat fel

 

Så här står jag nästan ensam kvar

med några få äkta vänner som tog sig tid

Att förstå vem jag egentligen var

inte hade tid för någon falsk maktstrid

 

För sanningen är oftast ganska enkel

om vi inte förklarar bort den med ursäkter

För en äkta sanning

klarar sig utan våldtäkter

 

Alla ambulanser ska rycka ut vid larm

alla sjuka ska ha rätt att ekonomiskt överleva

Alla gamla och barn ska slippa gå pissvarm

ingen ska hittas mördad i en klippskreva

 

Skulle kunna fortsätta i oändlighet

med självklara sanningar

Där ursäkterna pulvriseras i sin promille till en girighet

men tror ni nu förstått mitt sätt att använda banningar




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-04-08 01:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tyvärr är det nog så att den vackra lögnen är mera tilldragande än den obehagliga sanningen.
2014-04-08
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP