Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är sant att pengar inte gör någon lycklig i sig, men att det är lättare att bli lycklig med än utan ... Ljusglimtar har dock ett högre värde ...


Att finna inre glädje, styrka och livsenergi ...

... utifrån att bara
få känna och se
hur det man ger
får andra
att må bra
lyckas nå sina drömmar
men så ock
blott kanske får dem att le ...

Det är en gåva
att värna om
och vara tacksam för
om man den har ...

Ty det är en källa 
till rikedom
på alla sätt och vis
En rikedom
vars värde
det inte går att sätta ett pris ...

Detta är blott en aspekt
på de ljusglimtar 
jag så ofta talar om
att jag samlar på i mitt liv ...

De ljusglimtar
som hjälper mig
att lysa upp 
det dem förutan
allt för stora mörker
som tillvarons 
mindre önskvärda erfarenheter
fyller på
och som kommer att
ta över och dominera inuti ...

Så om du ej
har denna typ av
erfarenhet inom dig
rekommenderar jag starkt
att du börjar träna din förmåga
till att finna ut
hur du själv kan börja fånga
redan nästa ljusglimt
som har sin väg förbi dig ...

- När du väl lärt dig
att fånga upp och ta vara på
de ljusglimtar du möter i ditt liv
kommer du få ett annat perspektiv ...

Ett perspektiv
som motiverar din fantasi
till att finna ut 
hur du själv kan skapa
nya ljusglimtar
du kan fånga, ta vara på
och utveckla inom dig i ditt liv ...

Och betänk 
att dessa ljusglimtar är gratis
och inte kostar dig någonting 
förutom det du ger av dig själv
till dem som finns dig runt omkring ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 419 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-04-08 21:57



Bookmark and Share


  Hallivell D. Grey
Jag läste pamfletten...och jag läste vidare ;) väl skrivet.
2014-04-09

  Rozsi.kovacs

Vackert skrivet
2014-04-09

    ej medlem längre

Solfångare
tar emot och
ger energi

Öppna upp
solfångaren
är inom dig

Inre glädje
ger styrka
livsenergi
och det
får andra
ta del av
2014-04-09

  Lena Själsöga Keijser
sant
2014-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP