Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
å så drar vi igång lite vettigare yttranden - argboost (en av livets röda i väven)


skylt täckt dolt och tillåtet; det heter 'mentalt våld'

en för omgivningen dold isolerad familjär företeelse
ofta under skratt och glam

 

ibland utformad som socialt tryck;

Men var lite glad nu när vi umgås!
Kolla hur nöjd alla är. Varför sån partypooper!

 

men verkan sätter sig överallt annanstans
länge
ofta för alltid

sen skapar vi liv av det våra sinnen upplevt

 

intaget blir alltid utgivet någonstans
på något sätt för någon måste frigöra sig från smärta
inre som yttre

 

läker vi oss själva med andras rädsla anses det helt okey
läker vi oss själva med eget ansvar om än udda vägar anses det farligt

vi måste lyda under expertisen
under auktoriteten
under klubban

 

många föräldrar anser sig ha självrättmätig rättighet
att döda kråkor - skrämma barn till vanvett

 

det kallas mentalt våld
(aga är förbjudet - heja sverige)
det kallas mentalt våld

straffbart
men vem står själv upp och försvarar något som gynnar den egna vägen 
i en karriär
i en social anseendeomgivning
i en familjär hederskodex
i en självvald position där erkännandet av egen rädsla måste till för att inte föras över på ens nästa

 

vem

det kallas mentalt våld
det kallas överföringsprincipen

 

det kallas uppfostran

skräm ur dig din egen rädsla för att frigöra  livsångesten

 

det kallas att inte erkänna sin egen väg
hur föräldraförtroendefullt är det

 

det kallas mentalt våld

 

ibland inte ens upptäckt som överförd handling
inte ens ifrågasatt

inte ens reagerad på
ofta helt enligt lag rätt norm och moral

för alla gör så
(alla agade barn förr också)

 

påhejad uppfostran om sociala scills viktigheter
en enda lång förberedelse för inlemmandet i rullorna
samhällets norm-alisering

 

pest åt de 'unika'
underförstått;

- Nu jäklar är du och beter dig som alla andra så vi slipper skämmas!

 

(konstnärer dör fattiga
ställ dig i ledet och ta köbricka för en plats i flocken
konstnärer dör fattiga)

det kallas för mentalt våld
oftast fullt godkänd social uppfostran helt enligt norm

 

det kallas för mentalt våld

 

(och många ord bränns för bara rädslans skull)




Fri vers av Pot Pourri
Läst 146 gånger
Publicerad 2014-04-09 00:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri