Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 8 April: Soldaterna som slutade kriga hedras


På västfronten intet nytt

 

För ”bara” hundra år sedan

pågick ondskans första världskrig

Mitt i raseriets krigiska oreda

får soldaterna en väldigt gedigen idé

 

I skyttegravarna börjar de sjunga julsånger

tända stearinljus, vifta med vita flaggor

Utbyta enkla julklappar i kartonger

båda sidor, tillåter sig av julefriden, bli uppraggad

 

De tillåter varandra att begrava sina döda

börjar till och med spela fotbollsmatcher

De lägre befälen är maktlösa mot denna majoritetsglöd

när soldaterna vägrar klä sig, med krigets fina herrars regelmanchetter

 

Men som alla sagor tar den här också slut

men inte lika gott som i de flesta sagorna

Vapenvilan gillas inte av maktens beslut

när de informeras förpassas godheten till skuggorna

 

Den fina politiska hierarkin laddar nytt krut

de lyfter inte geväret men är djävulens skuggor

Är du soldaten i Sverige med en dumstrut

som mördande äter sjuka i avdragstuggor

 

Tänker jag kriga om Putin kommer hit

när Reinfeldt eller Putin är samma skit

En utförsäkrad ser inget värde i detta kliv

noll är noll så deras krig ”blir aldrig” mitt krig




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-04-09 11:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Krig är alltid något ont.
2014-04-09
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP