Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Äpplet


Jag tog äpplet från trädet,
jag bara tog det och åt
men i ett snår stod en man och såg på
som hade det lila märket på sin arm.
Han log med vassa tänder.
och sa du har brutit mot härskarens regler
du vet vad det innebär

Jag bad honom, låt mig gå
och glöm vad som har hänt här.
men han tog mig i armen så hårt
att det blev lila märken på den efteråt.
Han släpade mig hem till min gård
och min man, förbannat vare hans namn
vände sig bort från mig i skam.

Men bakom maskerna fanns mina barn
deras ögon såg rakt fram.
tills mannen med lila märke på sin arm
såg till att jag försvann.
Jag höll fortfarande äpplet i min hand
när jag gick ut genom grindarna
och lämnade mitt land.




Fri vers av maktprojekt
Läst 210 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-04-10 22:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

maktprojekt