Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Översteprästinnan


Jag och min syster
är fast i en tystnad
Vi går till templet varje dag

Vi ber våra böner
Vi sjunger våra psalmer
Vi utför varje ritual

De har gömt mig bakom en slöja
allting utom min röst ska jag dölja
men orden har blivit tomma.

Mellan pelarna i salarna
viskar gud fram reglerna
till härskaren
med plågande
sågande
röst.

Han säger låt dem aldrig gå
låt dem aldrig gå
låt dem aldrig gå

låt oss gå.


Våra munnar talar
med härskarens tunga
Våra ögon är svarta brunnar.

Vi ber hans böner
Vi sjunger hans psalmer
men det finns ingen som svarar

Gud har alltid varit en avgrund
jag inte vågar se ner i
och härskarens händer har börjat skaka.




Fri vers av maktprojekt
Läst 202 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-04-12 16:25



Bookmark and Share


    Jag är fan större än Sartre VIP
Tänkvärd text. Mycket intressant!
2014-04-12
  > Nästa text
< Föregående

maktprojekt