Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 9 April: Lagförslag tillåter barnäktenskap OBS!!!! Innan ni dömer denna dikt alltför hårt, tänk noga.........räkna till tio och kanske kom ni till insikt om vad författaren menade.....annars fråga...


Är Sverige bättre än Irak

 

 När vi accepterar ett idiot samhälle

oavsett orsakens ursprungliga ursäkt

Är vi medaktörer till ett dåraktigt uppehälle

och inte värda någon respekt

 

Vem ger oss rätten att sen döma Iraks regering om

giftasåldern för flickor sänks till nio år

Männen tillåts med sina fruar en våldtäktssvängom

fruarna tillåts inte utanför hemmet lämna sina fotspår

 

Hur dömer Irakier, Sveriges regering om

kvinnorna sjunger i skilsmässan ”happy”, männen får inte vara pappa

Skilda män tillåts endast en kronofogdessvängom

cancersjuka ska jobba i jobbskatteavdragens kappa

 

Vilka fula jämförelser skriker några av er, som är från problemen välbeställd

då håller jag med er, dessa existerande orättvisor är skit

Det är bara skillnader på graders i helvetets egoistiska eld

men svensken står där med sin låtsasgloria och tror han är perfekt

 

Men när det sker något innanför hans egen gräns

då tiger han och samtycker till nästan vadsomhelst

Och säger att det inte är hans fel utan den skyldiges konsekvens

stänger sen av allt med ursäkten att han inte orkar med negativism

 

Men om vi ser ett fel på oss själva och blundar

vem ger oss rätten att på andra länder klandra

För vad det än må vara, när vi hemma är knähundar

ett solklart fel är inte rätt, oavsett hur vi blandar

 

Jag vet att ni inte vill läsa om den bistra sanningen

men klagar ni inte här

Vägrar ni höra, se, tala om, den bistra sanningen här

så håll käften där




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 456 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-04-11 02:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra skrivet. Man måste reagera mot missförhållanden och inte nonchalera att det faktiskt allvar här också.
2014-04-11
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP