Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Betänk din skänk av röst

I ett färdigt och väl noga uttänkt koncept, är väljarnas röster tilltänkta som ingredienser i ett recept. Därför bör väljarnas hjärnor blixtra till, när mörkrets valfläsk dundrar över dem. Inga politiker ser väljarna som reella personer, utan tänker på dem som plus- och minusfaktorer. Valet är och förblir en röstauktion till ett fantasisamhälle, där de folkvalda förr eller senare kräver guld i betalning. Frågan är bara hur mycket och för vad? Överlever du politikernas penningfördomar? Tycker du cancer är en sjukdom utan frågetecken? Mitt empatiråd blir, rösta på de som lämnar brödsmulorna kvar inte trampar på och sparkar bort dem.




Prosa (100-ordare) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-04-13 21:58



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Då så Utan titel blir det jämt 100 ord. En bra text om du skulle gå med tävlingen om: Val.
Jag ser en tendens till torghandlare, stora varuhuset lämnar varor på en 1o kr, det är bättre en att kasta säjer dem.
Till och med i stora Stockholms gallerier får man pruta på priset.
Eller på anslag tavla annonserar om det finns mat över i hushåll, kommer och hämtar, lämna till insamling för behövande.
Det börjar bli som på gamla tider i frälsningsarmen regi: ställe med ett köks bäddsoffa för behövande, tack överhuvudet och en talrik soppa.
Vad ska man säja om ett par timmar kl. 9 kanske börjar den värsta krig intill våra land gränser.
Ha det bra vännen/kram/ Diana.

2014-04-14

    ej medlem längre
Bra skrivet om vikten av att tänka på hur vi vill ha det i framtiden.
2014-04-14

  Stjärnöga
Tycker mycket om
en vacker dikt
blev det av
dina empatiråd :)
2014-04-14

  Jeflea Norma, Diana. VIP
”Betänk din skänk av röst” ja värkligen nu är socialdemokraterna i mitt område, dem hittade mig inte hemma så lämnade hjälp brev.
Tycker mycket om
”Mitt empati råd blir, rösta på de som lämnar brödsmulorna kvar inte trampar på och sparkar bort dem”. Det är 105 ord.
Ha en trevlig vecka, här börjar lukta aprilskämt/diana

2014-04-13
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP