Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gamla tider

Sedan urminnes tider
har älven gått förbi

och man har haft en känsla av frihet
flottat timmer till sågverket
hjältar för brödfödans skull

Och du och jag ligger här
och drar oss
du loj och lite lat
och jag mer vaksam

Du lugn och jag orolig
det är så mycket
som kan gå fel

Mina händer mot din rygg
du säger nåt oerhört
och jag håller med

två poeter
som vet för mycket
än vad som är bra

En ny värld att uppleva
nya himlar, ny jord
orden räcker inte riktigt till
när grävskoporna sagt sitt...




Fri vers av Mikael Ekman
Läst 316 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-04-14 13:18



Bookmark and Share


  Maria Sundelin VIP
Känner igen det där om känslan av att veta för mycket
2014-04-19

  Teresia Ridell
Fin vemodskänsla i denna text.
2014-04-19

    ej medlem längre
Det är lätt att tycka om dina ord.
2014-04-14

    Elisabeth Nilsson VIP
Fin poesi som du alltid skriver! Jag har saknat dig och dina dikter.
2014-04-14

  KattenKin VIP
Så speciell och underbar, precis som du.
2014-04-14

  Yrre VIP
Tycker om!
2014-04-14

    ej medlem längre
Ibland minns man tider som varit, lite vemodsfullt..........."två poeter som vet för mycket".......nej det är nog inte bra alla gånger....det man inte vet har man inte ont av.
2014-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Ekman
Mikael Ekman