Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter en nära nog 2 år lång paus från skrivandet, forsade dessa 12 korta dikter plötsligt och opåkallat ur mig under loppet av en timme, kvällen den 7 oktober 2009. Varsågoda. Bye! :)


12 dikter



Festandet är över.
Hösten är här.
Arvsskiftestider.
Kallt och nyktert.



Mjölk och muffins.
Södra station.
Öl och tobak.
Barnlängtan.



Skrivandet är över.
Skriver ändå.
Vilsen och ensam.
Alla passerar varmt.



Stolt gravid kvinna.
En del av mig.
Varför sluta –
när man kan börja.



Som i Paris.
Berlin kanske.
Blommor och bakfylla.
Vart går man?



Flödet lever.
Människor passerar.
Ett barns leende.
Känslans bumerang.




Inspirationen åter.
Livet tillbaka.
Blommiga barnkläder.
Plötslig lycka.



Visste inte.
Trodde inte.
Begravningsminneshöst.
Avslutningsbefrielse.



Nära till allt.
Vackra kvinnor överallt.
Hästar som springer.
Tiden som rinner.



Rödgrön röra.
Borgerlig regering.
Arbete och kapital.
Marx lever.



Atrium för vår tid.
Finansbubblor för sin.
Lite trött.
Lite glad.



Slutet är inte här.
Inte ens början.
Jag reser mig upp.
Fångar lyckobarnet.




Fri vers av Peter Palm
Läst 322 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-04-15 22:37



Bookmark and Share


  Ponkla
Fina texter!
2014-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Peter Palm
Peter Palm