Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikten författad 24 maj 2014 under ett nattligt inspirationsanfall! Publicerad i diktsamlingen PORTEN, utgiven på vulkan 31 december 2014. Vill du se mig läsa dikten strax efter att jag skrev den, se Youtube: Peter Palm läser "16 dikter"


GLAD ELD


Död i 30 grader
Handen vänder
Bränner bränd
Vänster hand

Nedanför tronen
Vid foten
Vrider hettan
Fri i 30 år

Jag skriker ohörd
Jag smeks kall
Alltid motsats
Alltid motsols

Trappans spröda lutning
Blått ljus
Jag hostar blod
Någon njuter

Andra sidan av allt
Det gröna lysande
Borrande borr
Trädet lutar sig

Vita vålnader
Vill ha ditt allt
Frändoftande sotflagor
Spegelvänd picnickorg

När vi satt på berget
I midsommarhettan
Förvreds våra minnen
Rubbades synvärlden

Ett eko av allt
Är allt jag vill ha
En studsande rörelse
In i mitt hopp

Helvetes fågelsång
Natt ska vakas
Vaken dröm
Kristallskepp i natten

Fönster öppet sår
Titthål i själen
Skruvade vemodigheter
Saltade notor

Motorer släpps lösa
Köttslamskrokar viskar
En sång tittade på dig
Vänster hand jag gav

Alldeles för hett
Fågeltjatter i natten
Vänder mig om
Allt är borta

Pool av blod
Början på allt
Färja med turister
Slutet inte gott

Paradisisk kyrkogård
Jag hör och ser
Snart nära
Snart redan förbi

30 grader död
30 år fri
Onödiga speglar
Överflödiga minnen

Ingen dörr öppnas
Ljuset vräker ner
Inte här ännu
Glad eld.




Fri vers av Peter Palm
Läst 437 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-05-21 16:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Palm
Peter Palm