Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikten författad 6 december 2014. Sista dikten i diktsamlingen PORTEN, utgiven på vulkan 31 dec 2014. Finns även på Youtube.


RESAN


Djävulen kom idag.
För länge sedan.
1986 det var.
Bländande mörker.

Bakom höga tallar.
Smög den mörke omkring.
Jag stod förstelnad och såg.
Skakad i mitt inre.

Ut över vattnet jag flyter.
Vågor gungar och smeker.
Länge sedan mänsklighet.
Inte längre här.

Ta mig hem snart.
Ta mig med fort.
Jag är redan där.
Aldrig hemma här.

December sex var besvärjelse.
Kunskap och blod.
Stearin och pentagram.
Tills den svarte äntligen försvann.

Länge sedan liv.
Bättre tider inuti.
Missionen snart fullgjord.
Uppdraget snart klart.

Vindar viskar varmt.
Alla väntar mig hem.
Resan till hemplaneten.
Åh så jag längtar.

Glöm mig snart.
Men läs och lyssna länge.
Ljuset och resan är här.
Jag är redan där.




Fri vers av Peter Palm
Läst 706 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-05-21 16:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Palm
Peter Palm