Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu reser jag mig upp. Och går.

"Jodå!" , säger vännerna hurtigt.

"Det ordnar sig snart ska du se!" 

 

Det ska tydligen bara vara att skrapa ihop sig.

Från golvet.

Där man smetats ut.

Som en annan mördarsnigel. 

 

"Lättare sagt än gjort", säger jag. 

"Heja, heja!", svarar vännerna i kör. 

Och blundar. I avsmak. 

 

Gör  ett sista försök. 

För femtielfte gången. 

"Du som e så söt!", skanderar vännerna förnumstigt. 

Hoppfullt.

(Tänk om hon äntligen kunde få ihop sig så vi kan ägna oss åt våra egna neuroser. Och skam) 

För varje gång mindre kvar av mig. 

 

En handfull mull e allt som återstår. 

"Du vet väl om att du är värdefull", ljuger vännerna skorrande. 

 

Men när jag räcker fram mig. 

Tar ingen emot. 

Smulorna sipprar mellan fingrarna. 

"Attans bananer, vilken osis!",  hojtar vännerna. 

 

Att dom orkar. 

Gör inte jag. Mer. 

Skulle behöva en duschskrapa. 

För att samla ihop mig. 

"Det finns billiga att köpa", mumlar vännerna.  

Med flackande blick. 

 

Men nä. 

Nu reser jag mig upp. Och går. 

 




Fri vers av HanKa
Läst 200 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-04-15 23:14



Bookmark and Share


    Diktardrottning
Styrka!
2014-05-16

  Nolltillhundra
Sjukt välskriven dikt och känner igen mig, mycket.
2014-04-25

  petter rost
Domalåt... ja var fan kan man fixa till sej det! Jag finns inte bland vännerna runt dej här i din text - men så ser jag också att du reser dej, själv, och går din väg, själv.
2014-04-16

  Karinw
Sorgligt bra, med reskraft!!
2014-04-16
  > Nästa text
< Föregående

HanKa
HanKa