Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Dikten passar just nu. Visdom!


I rörelse "läsvärd"


I rörelse
Den mätta dagen, den är aldrig störst.
Den bästa dagen är en dag av törst.

Nog finns det mål och mening i vår färd -
men det är vägen, som är mödan värd.

Det bästa målet är en nattlång rast,
där elden tänds och brödet bryts i hast.

På ställen, där man sover blott en gång,
blir sömnen trygg och drömmen full av sång.

Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr.
Oändligt är vårt stora äventyr.

Karin Boye




Bunden vers av WyS VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-04-16 19:05



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Styrka i själen!
2014-04-17

  Marita Ohlquist VIP
Härligt.
Hon har länge varit en av mina favoriter.
2014-04-16

  M:tin
Hon var ju riktigt bra den tjejen!!!!
2014-04-16

  WyS VIP
Hon är så aktuell....var långt före sin tid!
Det är verkligen mycket i rörelse just nu!!!Förändringar!
2014-04-16

  M:tin
Jag gillade den!!!!
2014-04-16

  WyS VIP
Den fångar hela mig!
2014-04-16
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP