Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gärdebyn 2014


Påsk

 

 

två rader. två björkar. en kulle där emellan. se
ut under sten. se ut för världen. vidablick. en enda
blick i askan. ett ögonpar bland fåglars. strålar ut.
ser sjön till slut. i vila.

vilda vila ila
i vila vina
vida villa

den svaga munnen. gallergrinden. fältet öppet. flykt.
nej sonen går där stilla. leran under foten. vart går
du nu. går du alls. säga det med glädje. som har det
hänt förut. och inte än.

där stilla går
den svaga slår
med munnen sår

hjärtat. stenens hjärta. bo där i det lilla förmaket.
låta pulsen fara ut. den rosen svarar. stickor strån
står ut det sticker under foten. det nya gröna som
vill upp. du jagar stort en fjäril.        




Fri vers (Modernistisk dikt) av Anita Westin
Läst 300 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-04-20 20:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
fin flätning av trådarna. gillar många av fraserna, särskilt "låta pulsen fara ut" som drar tag i mig.
2014-05-02

  Anya VIP
Tycker om upplägget och rytmen. Texten rinner av sig själv när jag läser. Bild på bild poppar upp. Skickligt!
2014-04-21

  Ingrid Trolle
Mycket starkt
skaldat. Klara
rena bilder
Fantastisk att
jaga fjärilar stort.

2014-04-21

  Madeleine Richter
Tack för denna vackra och fantasieggande text som tål att läsas om.
2014-04-20

  Marianne Räf
De centrala orden i dikten:
"som har det hänt förut. och inte än.",
fäste mest på mig. Verkligen lysande!
Det fanns andra godbitar, med, i denna
välsmakande ordstuvnng, t.ex.: i
slutstrofen "du jagar stort en fjäril."
Fin-fint! :)
2014-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Anita Westin
Anita Westin