Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tror mig ha skriftat några alster om älskare och älskarinnor för något eller ett par år sedan här ... Det här en betraktelse och reflektion utifrån ett annat perspektiv ...


I gränslandet må drömmen vara evig ...

... Men!

Kärlekens
perfekta ögonblick
vilket vi tillsammans
med den vi är ämnad
fångar och utvecklar
till vårt alldeles egna
gemensamma Universum
med stöd av 
förälskelsen och vår passion ...

... Det Universum
utifrån vilket
vi tillsammans 
utforskar, upptäcker
och bjuder in
vår omvärld till ...

Det är vare sig
en slutstation
eller
ett gränsland

Ty i även om en dröm
kan kännas evig
när vi befinner oss
i gränslandet
mellan 
liv
och 
död ...

Så är det blott 
en chimär ...

... vilken ej 
kan vara
eller är
någonting mer
än just en dröm
vilken när vi vaknar
ej längre är 
någonting som finns
vilket vi förmår att se ...

Äkta kärlek
vare sig är
eller kan någonsin bli
en gränslands-fantasi
om ett evigt ''Vi'' ...

Ty den äkta kärleken
överlever inte
och kan än mindre
utvecklas till 
att få evigt liv
utan att den blir bekräftad,
exponerad och får utvecklas
inför såväl alla dem
vi älskar, tycker om
och bryr oss om
som 
alla andra som
finns vårt 
gemensamma universum runt om ...

Den äkta kärleken
må finnas i våra drömmar
och innan vi möter den
så ock vara en hett önskad fantasi ...

... Men den äkta kärleken
är ingenting vi möter i gränslandet
mellan den verklighet vi lever i
och den fantasi och eller dröm
vi för några återkommande
stulna ögonblick får delta i ...

Kanske du ej
förstår vad det är 
jag försöker förmedla här ...

I så fall du lyckligt lottad i livet är ...

Till dig som verkligen förstår
vad som här förmedlas av mig
vill jag säga  ...

- Du vet 
att din dröm kan bli verklighet
om du den verkligen vill ...

... men då måste du 
också själv bjuda till ...

... eller ställa krav på
att den du vill
verkligen visar 
att den också bjuder till ...

I gränslandet
må ni känna 
att ni är ett evigt vi
Men det är ett vi
som i era verkliga liv
sårar och sviker
andra vilka 
vill ge er sin tid
och vars trygghet
ni önskar behålla orörd
men ändå
få ha kvar
er gränslandsfantasi
oberörd av ert verkliga liv ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 490 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-04-21 02:35



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Bra och mycket tänkvärt...
2014-04-22

  Titti Rydberg VIP
Så otroligt många sanningar
det är här.
Fick rysningar över hela kroppen.
Bokmärks som favorit.
Tack Peter!!!
2014-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP