Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förtroende

Darrande asplöv du vackra lilla barn
förträngande blick ser blint ut över överseende vuxna.
förtroendet är borta

Varför

Bråkiga välartade barn
Du slogs i skolan och neg hemma
undflyende blickar ser bort från påträngande vuxna
Vill och kan inte känna

Varför

Låt dig vara

Inga frågor är ställda, ingen vill ha svar

Varför

Du tyst skrikande underbara barn som ingen ville se
Ingen ville veta
ingen tog sitt ansvar

Varför?

Din önskan var, se mig
öppna era ögon
våga ta ansvar för alla vackra barn
våga fråga och höra dess svar

Fråga mig

Du växer upp lilla vackra barn
hård på ytan, skör som en ros
Ditt förtroende är borta
litar inte, känner självförakt

Varför?




Fri vers av zamillans
Läst 212 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-04-21 14:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

zamillans
zamillans