Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flytt


Det ekar i rummet, det är tomt
Fönster med fingeravtryck torkas bort
Smuts på dörrposten skuras av och trösklarna ska få sig en dansom
Rensning av avlopp och klorintvätt av badrummets vita väggar
Vi ska städas bort!
Åtta års spår av liv ska nu bort!
Vi vill inte lämna vårt trygga slott…
Men nu är vi för få!
Rum har stått tomma, de är till för dem som kan dem rymma
Hyresgästens dilemma, är att lämna
Det är för dyrt att betala för tomma rum
Nu ska er barndoms spår bort
Ge plats för barn som måste få plats att växa upp
Utrymmen som inte längre är våra. Skiner blanka i ekot och solens sken
Inte ett spår av er barndom efter trasans dans
Allt ska bort när jag låser vår tidigare dörr
Nyckeln ska nu för alltid ges bort
Nu är vår borg inte längre vår, nu tar vi vårt pickpack och går!
Nu är det dags att sätta nya spår
I en boning med färre rum
Men med lika mycket kärlek och inte så mycket av gårdagens hysteriska städnings kamp
Nu får vi åter sätta vår prägel
I en boning med färre rum
Fingeravtryck på dörrkarmar och en nästipp på ett fönster
Nu bygger vi vårt nya bo, för det är här vi nu kommer att bo!
Nu är vi hemma åter igen!




Fri vers av zamillans
Läst 338 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-03-24 21:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

zamillans
zamillans