Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(om ord insp. av djur) never näver bäver heller..eller..


nära sig; bära igenom som en bäver

om skrivat och livet
om att ge är blott givet
om att få inte

är att ta

om att må bra

*

det där med att inte publicera sig kronologiskt
har sina fördelar

samt sina tidlösa här och nu-poeteiska delar av möten
mellan klockmätarsökeri och sensationsdrömmeri

hur göder ni och varför, sånt struntar jag i
ja därför är jag fri

fri att skapa både myteri och mord på ord

det svider i anteckningsblockets ådra när båda världarna möts
eller hur


eller hur gör djur

*

hur gör djur i fråga om ord


näring eller mord

hittar de med andra medel månne
det som får dem överleva orden

skapar de kanske sina hålor endast för
jorden 
för livet och för framtiden

 

så vingad är varje bäver
dämmer sin damm endast där vatten finns

hur skogen sen beklagas av ägare och självgudaskapade hägnsättare
det är det inte många som minns efter att nya djur och örter
visat på andra möjligheter

*

det är så det ordas över förtreter
men skapas liv av drömmar och viktigare hemligheter

att då komma tillbaka och nära sig på nya landets giv
det ska mycket till innan den som flytt


får del i detta liv

*

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 220 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-04-21 19:15



Bookmark and Share


  Hans Christian
"fri att skapa både myteri och mord på ord"

Underbar formulering :o)


2014-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri