Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En gammal man som jag varje söndag skakat hand med efter Gudtjänsten.


Påskdag i Åsa Kyrka

 

I gammelmans hand

finns krafter nog.

Det kände jag allt

när i min jag tog.

Din stora valkiga näve.

 

Solskrovligt fårad

av slitsamhet nött.

Viskar om liv

den i arbete mött.

Bättre än ord kan förklara.

 

Både om smärta,

men även om fröjd.

Med platsen i livet

förlikad och nöjd.

Och med allt som hänt däremellan.

 

I gammelmans hand

syns tydliga spår.

Men trots det spruckna

den värma förmår.

Och lärdom den yngre förära.

 

Ja vid gammelmans sida

vår Frälsare står,

och stilla min ande

så sakta förstår;

"Guds Nåd i det handslaget fanns".




Bunden vers (Rim) av Gunnar Asp
Läst 373 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-04-22 20:36



Bookmark and Share


  Gunnar Asp
Tack så mycket!
2014-04-23

  Ingrid Trolle
Vackert skriftat

2014-04-22

    ej medlem längre
Klokt och fint diktat!
2014-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Asp
Gunnar Asp