Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten dagsvers så här i valårstider, fast utan några partipolitiska preferenser. På någon sorts dialekt :)


Hursom de står te här i värla nu för ti´

 

En bör väl satsa på sig själv har hört att de e bra.

De sa di ju på radion, så sent som förrgår da.

Å även så i tidninga, ja får var morgonstund.

Pratar di entreprenöriellt, å om fokus på var kund.

 

 

För i Sodoms stad man tar betalt av båd´ tiggare å kung.

Rätt värderat e man blott, en kringvandrande pung.

Ja sån e den nya given, i marknadens palats.               

Så se upp, här kommer ja, nu tar en jäklar sats.

 

 

Härom vecka´ va ja krassliger å geck te doktor ström.

Utav hävd en kloker man, fast själv en e rätt döm.

Han satt bak skärm å frågte somt, å sa; -de e rätt skralt!

Å sen ha remitterte mig, för de fick DOM betalt?

 

 

Ja han följde derektiven han om hursom sjuk ja va.

Måhända halsfluss sporde han, för si där e priset bra.

Goa doktorn svarte ja, om välja själv de går:

-Ta nåt dödligt å rejält, så ja bra valuta får.

 

 

Liaså för pöjken min i skolen där en går,

te å lär sig tocken gröndera, om hursom värla står.

För sitt värde kan en räkne ut, det har en allt sett te.

Slugt han väger börsen stinn, sitt fria val å ge!

 

 

Så lärar´n han e fogliger å rektorn e rätt lam.

Å utan hut e pöjken min, mera vild än tam!

Ja di fjäskar å di pjöskar samt, å tripper fint på tå.

Tes pöjken själver har bestämt, vars skåpet hans ska stå.

 

 

Liadant med reksdasfölk di gör som di behagar,

å säljer sånt som förr vart vårt, se di har glada dagar.

Ja sköter di sig rektit bra, å ljuger på för fullt.

Då blir hen sen i innerstan, en välbetald konsult.

 

 

Men en ska väl ente klage på skrymt å tocken spratt.

Vart fjärde år di säljer, å vi köper like glatt.

För all skit går te´ å sälje, me spel å argan list.

Blott nån fatti sate pröjsar, ja de e sant å visst.

 

 

Så om denne nye vackre värld å över alla under.

En får tycke va en vill såklart, fast alla e vi kunder.

Å hursom än en vänder dig, man finner bankdörr'n låst.

Men betale får en hur som helst, å allti´ blir nån blåst.

 

 

Te sist när man blitt gamliger så hamnar en en dag,

med darri lem på landstingshem, opphandlat enligt lag.

Ja visst när du te vile går, å sänkts i graven ner.

Så e du blott en kreditnot, hos sveparens kamrer.

 

 

Så en bör väl satsa på sig själv mens tia ännu finns.

På livets snälltåg dundra fram, å va si egen stins.

Men ja e fattig så de lär väl bli, mer en flotte på nån älv.

Ej nåt ja har te´ bjude ut, så ja säljer väl mig själv.

                                                             




Bunden vers (Rim) av Gunnar Asp
Läst 372 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-04-24 07:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Asp
Gunnar Asp