Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Raven; i fråga om skvallers och baktals vampyrism, och den blinda självupphöjelsen *surgnetande envishet i ämnet*


Korparna och dyket

mänskliga åsikter med rätt att tiga, med rätt att bliga skevt, för vem vet

vilket alfabet som används när det sänds vidare, som budskap förvanskat
förvandlat till annans öppna hemlighet, vem vet

och budskapets väg med klippta vingar faller som morkullor för skytt, det är nytt som önskas, om än tytt som drömska fakta för att slakta för ynka blod

småfåglar ger mersmak, och vem utnyttjar då skuggan de stora ger, ja mer
bara mer önskas då

det stod aldrig det som sades stå, varesig per bokstav eller annat sjå
det dog några fåglar på vägen

trägen vinner
sägnen försvinner i All


i alla fall
i alla fall flyger korpen med båd minne och tanke i behåll, med solen i ryggen,

vådan av att skjuta för kontroll för en skygg en, som aldrig ser vad som skugga ger.


det är så det blir fransar i vinden, det är då de möter den rätta kinden, och de är då de fäller in sina vingars skydd


drar in sin fyrdubbla skuggas vingkors till mitten, centrerar fokus
faller i följd och lägger sig efter varandra, för någon störde tystnaden

försökte radera minnen
manipulera tanken

så kommer dyket, de stora med gamla fransade vingar, och tystnaden bjuds tillbaka
och ögonen på fridstöraren som inte längre ser för solen, som inte längre känner sin egen mark, sina egna minnen,
sina egna sinnen knaka på ruset av jakten

hör bara löven skaka lätt, och strax som om himlen själv har valt som så


blir mörkt i ljuset och slakten betald
de tar ett öga var, för inget ser ändå

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 151 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-04-24 14:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri