Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Väntan på fågel


för att kunna skriva
behöver man en fågel inom sig
och när fågeln väl är fångad
inne i dig
vill hon ut
och hon har ett särdeles
eget sätt att ta sig ut
hon rinner genom din hand
och ur handen ibland ut i en penna
som kysser ett vitt papper
och ibland rinner hon ut i en
skärm

om man inte känner den där
fågeln inom sig
kan man vara lugn
då har den flytt och
runnit ut
det konstiga är att hon
alltid kommer tillbaka
fast hon då måste
fly igen
hon tycker om dig
för att du tycker om henne
ni är varandras fängelse och nåd




Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 280 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-04-25 02:54



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
En vacker beskrivning av skrivandet och inspirationen.
2015-01-11

  mikael ejdemyr VIP
ibland känner jag mig som fängslad

som en fängslad

jag kan få en glimt av mig själv utifrån genom ett historiskt gammalt järngaller

en glimt av en fängslad som lyssnar efter en fågel en brevduva kanske eller bara trycker sig mot gallret för att få en glimt av något lämnat

något efterlängtat

men när min längtan lägger sig breder vingarna ut sig i cellen
2014-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm