Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bruten - inte knäckt.

visst minns jag brytningstider
klyvnaden
omaka viljor sinsemellan skavande
som tändstickplån och svavel i en bleckplåtsask i fickan
nog minns jag

det tog aldrig eld
blev ingen skogsbrand inte ens en gnista att värma frusna fingrar på
men bränd blev jag ändå och skavd och bruten under långa tider

livet smular sönder oss och sammanfogar resterna
ur allt värkte fram en stillnad
och i mitt mörker brinner lågan rak och klar 





Fri vers av Måna N. Berger
Läst 344 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-04-27 00:49



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Mycket fint diktat...
2014-05-02

  Peter Olausson VIP
frid är ett ljus, starkt som en fyrbåk om det behövs...fint förmedlat, Måna!
2014-04-28

  Ronny Berk
filosofiskt om livets vara och kunna, ja !
2014-04-28

  axveronika
Vilken spännande och effektiv bild med tändsticksplånet och tändstickan i fickan. Och har man levt om man inte blivit manglad, smulad och återförd ett antal gånger? Nej tror jag.
2014-04-27

  Linda CH VIP
Snyggt komponerad både i ord och innehåll.
2014-04-27

  Larz Gustafsson VIP
Hoppsan... Där smög sig ett välkänt gammalt sjuttiotalscitat in i bilden.
Pop goes the weasel!
2014-04-27

  walborg
Fin text om livsmognad
2014-04-27

  Marita Ohlquist VIP
Och vi reser oss igen och igen.
Ibland är det nästan ofattbart hur mycket vi orkar.
2014-04-27

    ej medlem längre
en väldigt vacker svärta du förmedlar här
2014-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger