Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vi söker alla sätt att fylla detta liv




det regnar allt för ofta här, mamma
tiden vi delar är som en storm
av känslor nuförtiden

och de gör så ont i mig
att se dina markerade
revben
sticka fram
dessa dagar
förstå
att dagen kommer snart
när du tar steget ut i

ingenting

det gör så ont, mamma

så ont



1986

jag kommer från en generation som växte upp
med allt

och gett ingenting tillbaka

ingenting

för jag var för upptagen med att leva och växa upp
att jag inte såg

att du också blev äldre

och världen kommer lämna mig ensam
lika naiv
som nu
någon dag




jag vet redan nu att jag kommer se tillbaka
på stunderna vi delade i slutet
av ditt liv
och gråta hejdlöst

för medans jag sökte efter alla dessa
onödiga ting att försöka fylla mitt liv med
i flera år

förblev du stående på strandkanten
där hav möter land
väntandes
på mig
att ge dig ett sista skratt


mamma,


de gör så ont i mig
att se dig le nuförtiden
för det är först då
jag förstår hur ledsen du verkligen är

hur nära vi är den där ridån,
tillsammans

den du alltid drömt om
med mig vid din sida

fan det går inte en dag
utan att jag tänker på
det

och det gör så ont




1986,
ett foto från BB
och du ser sådär oändligt lycklig ut

där du håller om mig i en vit filt
min första dag på denna jord

fan mamma
du kan inte svika laget nu


vi söker alla sätt att fylla detta liv

även i slutet









även i slutet





































Fri vers av Rozhan
Läst 489 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-04-27 20:48



Bookmark and Share


  Manal
Din text säger så mycket och är berörande
2014-05-14

  Louise Sparring
Bra. Sant.
2014-05-03

  madinsane
erkänner villigt att även jag blev alldeles dimmig i synen. det är nog modersinstinkten som kickade in. mycket berörande. väl avvägt. och direkt in utan ursäkter.
2014-05-01

  Nolltillhundra
Blev tårögd, på riktigt. Åh <3
2014-04-28

    17år
jo, mödrar är en aning speciella
- i ens hjärta
2014-04-28

    Dobbie
jätte fin, mycket känslor i denna
2014-04-27

  Popangelov VIP
Gripande, härlig närvaro i texten.
2014-04-27

  Kaosprinsen
Otroligt fin text!
2014-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Rozhan
Rozhan