Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du är vinterhavet & jag neonljusen



Vi samlar första dagen av maj i själen
på en parkbänk
och jag följer med dina ögonfransar på en resa
spelar in musiken från ditt skratt i mitt hjärta
och kramar om din hand

du har ett hål i ditt hjärta
meddelade läkaren nyligen
ett mindre förbindelse mellan
höger och vänster förmak
och jag undrar om det är därför
dina problem
som du bär på
alltid finner
sin väg ut

du tycktes bära en hel värld
där inom dig


första gången jag såg dig
en isprinsessa
i ett vinterhav
under neonljusen
på Ritz

och vi föddes någonstans där
på dansgolvet

dansade och stormade
erövrade
och skrattade hejdlöst
igenom sömnlösa nätter i storstäder


fragment

facklorna brinner i mina fingertoppar
när du tittar upp
och dina vilddjur
till ögon
frågar mig
om hur vi ska spendera
natten
någonstans på tunnelbanan
mellan slussen och gärdet


fragment

vi hamnar på en bar
med röda tapeter
ensamma
en junikväll
och efter det hamnar vi
på en fest
som slutar med att vi somnar på
en gräsmatta
i en park
någonstans





sakta blev vi
fredagskvällarna vid stranden,
en övergiven fyr som lyser ibland

och stunder omfamnade av totalt mörker emellanåt




du har ett hål i ditt hjärta

och ibland
när du skrattar
precis bakom mig
när vi springer genom livet

tackar jag gud
för att du bär på
denna


förbindelse




Fri vers av Rozhan
Läst 600 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-05-02 22:51



Bookmark and Share


  Manal
Som alltid skriver du så förförande och vackert...
2014-06-17

  Albert
vad jag saknat dina texter, kan inte sluta läsa dem, som vanligt. Det var länge sen nu.
2014-05-05

  Lione
Oj, vad bra.
2014-05-03

  madinsane
wow, bara. wow.
2014-05-03

    Dobbie
Håller med Smultris - du lyckas igen vännen, bokmärker denna!

Den är så bra!!
2014-05-02

  Popangelov VIP
Precis mellan drömskt och verkligt, en underbart fin text. Tack.
2014-05-02

  Smultris
alltså det här är så jävla bra på alla sätt... så sällan hittar jag poesi på den här sidan, men så trillar jag över guldklimpar som dig... och blir bara så glad.
2014-05-02

    Dobbie
Många fina stycken i denna - fastnade för sakta blev vi
fredagskvällarna vid stranden,
en övergiven fyr som lyser ibland

och stunder omfamnade av totalt mörker emellanåt





2014-05-02

  Kaosprinsen
Riktigt fint detta!
2014-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Rozhan
Rozhan