Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kär lek

Kärlek i all sin glans, kanske finns någon annanstans.
Var är då detta annanstans.
Ligger det kanske i syd eller i öst.
Söker utan tröst, höjer min trötta röst.....
Hallå hallå lite omtanke och känsla i ditt bröst.

Någon med ett hjärta, som klarat både lycka och smärta,
Någon med erfarenhet av sorg som tillägg i sin korg.
Livets korg där allt man erfarit samlats
Där även tryggheten ofta andats.
Kan man blanda in lite estetik
Kanske även en gnutta pragmatik
ett lingvistiskt sinne med ett gott minne

Då är du mitt hjärtas själ
kom lyft mig och säg farväl
till ensamhetens gråa värld
nu vandrar vi vidare i tvåsamhetens flärd.

Där kan vi festa med kulinarisk lättja
söka med läppar på hudens mättnad
leka den käraste leken av alla
hålla i varandra utan att falla.

Av Jenny Jols Olsson




Fri vers av JOLS
Läst 135 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-04-30 11:48



Bookmark and Share


  Minkki VIP
fint att du inte valde exakt rim på lättja (t.ex. kättja). Fina ord och fina tankar :)
2014-11-18
  > Nästa text
< Föregående

JOLS
JOLS