Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Saknad

Saknad

Du saknades en eftermiddag, då solen lös så skarpt
Det anmäldes mot kvällningen, när vattnet blivit kallt
Det letades, där vi sett dig, där allt hade varit varmt
Det söktes i mossans fukt och från himlens blåa höjder
Sakta trängde sig missmodet på, var är du? var finns du? lever du?

Du hittades och hoppet släcktes, men nu var oron förbi
Skönt till en början ända tills sorgen så tog vid

Vi möttes vid avgrundens brant
Jag såg dig prata med en tant
Där är du med lyckans leende, så väldigt bekant
Du säger "Hej här är allt bra och ljuset är så skönt"
" Här är varmt och gott, tryggt och levande minsann"
" Här vill jag vara med mor och med far"
" Men jag väntar på er tills den dagen ni också är här"

Så sprudlande var blicken men också full av bus
Jag hoppas och tror att du trivs där nu
Att du funnit din mening med livet och också dess slut
Så vill jag säga dig min moster
Farväl, gå i kärlek ty kärleken är ljus.




Fri vers av JOLS
Läst 237 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-06-25 11:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

JOLS
JOLS