Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Söker kärlekens tröst

 

 I ondskans själ

är badkaret en oas

Som gör smärtan väl

en kärlekens ros

 

Det är då man plötsligt inser

att man har små pretentioner

Små linser

över livets exsisterande toner

 

Man ligger där i varmt vatten

och bara njuter

Tills vattnet blir kallt som natten

då stiger man upp och tjuter

 

Kära gud i himlen

se människorna på jorden

Jag är trött på den stilen

kan du leda mig bort från den här elaka horden

 

Jag är trött på att leva

att titta på detta Sodom och Gomorra

Där alla som något har bara ondska utdelar

över dem som inget har och gormar

 

Jag vill tvätta mig ren

från denna smuts

Känna empati bli len

bli besprutad av din kärleks-sats

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-05-01 00:19



Bookmark and Share


  Stjärnöga
Så underbart vacker..

"I ondskans själ

är badkaret en oas

Som gör smärtan väl

en kärlekens ros"

men ändå så smärtsamt
svart..
Precis som livet på jorden
fattas bara tvålen..
så fint du fångar det..
2014-05-01

  Bibbi VIP
Höga Visan 2:10-14
Kolosserbrevet 3:2
Joh.15:5,7
2014-05-01

    ej medlem längre
Bra skrivet. Fin bön. Det är svårt att se allt ont som händer.
2014-05-01
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP