Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 30 April: Sture, 69, bor i en liten plåtlåda "Ingen dam skulle få plats - en liten i så fall"


Plåtlådemannen

 

 Det var en gång en gubbe

som bodde i en låda

Hans stol var en stubbe

där han världen beskåda

 

Han njöt av livet

utan habegärets egoistiska instinkt

Saknade ägande motivet

slapp framkalla ondskan av plikt

 

I sjutton år

har han bott i sin lilla låda

Gått i samma spår

ingen har lyckats honom avråda

 

Han läser om meningen med livet

men säger att allt är fejk

Kan inte låta bli att le lite uppgivet

han pratar om sanningens svarta säck

 

Till och med i sin lilla låda

kan han se

Vad du inte kan skåda

ursäkternas diarré

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-05-01 11:39



Bookmark and Share


  Magica VIP
Sorgligt...
2014-05-02

  Stjärnöga
vackert skrivet..
ofattbart att någon
ska behöva ha det så
och att vi kan tillåta det :(
2014-05-01

    ej medlem längre
Ofattbart att någon kan bo så...
2014-05-01
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP