Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poesi

Himlavalvet faller
likt vacker poesi
rimfrost över nejden
till rosa nyanser
bäckarna som porlat
nu skön iskristall
solljusets dans
sprudlande romanser

Gryning över heden
öppnande sinnen
morgonens andetag
en livfull poäng
sipporna i gläntan
välkomnar livet
bilder så vackra
på evighetens sträng

Havsvattnet stänker
befriande skönt
lyser som kristaller
då stjärnorna går ner
orden bär sin tjusning
i sommarnattens famn
poesin är vackrast
när upprymdheten sker

Skimret är magiskt
när höstlöven faller
unika i sin skepnad
och älskvärda som få
månljuset dansar
för par i förälskelse
kärleken känns evig
men svår att förstå

Poesin är skönhet
när kvällbrasan sprakar
kärleksfulla meningar
så heta av begär
natten känns oändlig
för de som vågar älska
rosenblad på golvet
ett vågspel som klär

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 429 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2014-05-01 21:58



Bookmark and Share


  Connie
Helt underbart magiskt att läsa!
2014-06-07

  Carina Bendix
Vackert.
2014-05-05

  Ninananonia VIP
Poesi som är vacker..
2014-05-04

  Anya VIP
Mysiga bilder av bl a kvällsbrasa, månljus som dansar och rimfrost.
2014-05-03

  Stjärnöga
så vackert du
fångar den..
poesin är allt
det vackraste
kärleken och
svärtan
i ljuvaste
toner..
2014-05-02

  anits VIP
Underbar poesi
2014-05-02

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket vacker poesi...
2014-05-02

  Maj-Lis VIP
Fint att läsa
2014-05-02

  Eva Helene VIP
Förtrollande magiskt och vackert!
2014-05-02

    ej medlem längre
Härliga uppfriskande rader sköna att läsa..
2014-05-02

  louisegirl
Helt underbar..
2014-05-02

  Marianne Räf
En fin hyllning till poesin,
"som är vackrast när
upprymdhet sker..." ! :)
2014-05-02

  Chawa VIP
Njutbart skaldar du! Med din pensel målar du vackra konstverk att beskåda för läsarens inre blick..!
2014-05-02

  Bo Himmelsbåge
En vacker o skön kärleksdikt i sommarnattens fägring...
2014-05-02

  Angel of love
Ljuvlig varm känsla som infinner sig när man läser.
2014-05-01

  Eva Langrath VIP
En skön läsning i kvällen.
2014-05-01

    ej medlem längre
Underbar poesi detta
2014-05-01

  Eliza-69
Så vackert...
2014-05-01

    ej medlem längre
Din poesi är en njutning att läsa både för öga och hjärta.
2014-05-01
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO